Тарасівка Києво-Святошинського району

≡≡
Версія для друку

Прорив новоствореної дамби на сміттєзвалищі у Тарасівці

Як вже повідомлялося, 14.03.2018 року у Тарасівці під Києвом прорвало дамбу з фільтратом біля сміттєзвалища, внаслідок чого отруйний фільтрат потрапив до річки Сіверка.

Новина про прорив дамби з озера фільтрату з фотографіями, зробленими активістом з Крюківщини облетіла всю Україну, потрапивши спочатку до мережі Фейсбук, потім на новинні ресурси у мережі інтернет. Допис про екологічну катастрофу у групі Тарасівка та Нове був поширений майже тисячею користувачів мережі Фейсбук. Показали новину про витік шкідливого фільтрату і три телеканали.

Керівник Києво-Святошинського ВУЖКГ Ілля Котов відзвітувався про те, що на місці, де стався витік фільтрату, спецтехнікою ведуться роботи з укріплення дамб, фільтрат із озера не витікає і не потрапляє до річки, а у разі подальшого продовження дощів та паводку комунальне підприємство спільно з ДСНС проведе першочергове відкачування фільтрату.

Після прориву дамби активісти з Крюківщини, Тарасівки та Юрівки прийшли під стіни Прокуратури Київської області з мирною акцією протесту, і зв'язку із техногенною катастрофою, що сталася внаслідок витоку фільтрату.

А вже 24 березня активісти з села Крюківщина виявили, що новостворена дамба на озері пропускає фільтрат.

Куди саме витікає фільтрат - читайте у статті депутата Тарасівської сільради Юрія Середи.


Некорекний ввод!
Невірний
захісний код!