Тарасівка Києво-Святошинського району

≡≡
Версія для друку

Акція протесту під прокуратурою Київської області щодо геноциду населення

Сьогодні, 21.03.2018 року, небайдужі громадяни сіл Крюківщина, Тарасівка та Юрівка прийшли під стіни Прокуратури Київської області з мирною акцією протесту проти бездіяльності влади та правоохоронних органів у питанні Тарасівського полігону твердих побутових відходів.

Після проведення акції громадяни зустрілися із Заступником прокурора Київської області  І. М. Деркачом, на якій повідомили про ситуацію, що сталася внаслідок переливання 14.03.2018 року фільтрату.

Заступника прокурора області було повідомлено про отруєння питної води мешканців сіл в районі полігону тяжкими металами, забруднення земель та буріння на полігоні свердловин для добування газу. Під час зустрічі громадяни передали керівництву прокуратури області свої вимоги, що стосуються даного питання. Хід зустрічі коротко описала одна із активісток у соціальній мережі ФБ. 

На зустрічі також було обговорено питання неконтрольованої забудови с. Крюківщина та відсутності достатньої кількості об'єктів технічної та соціальної інфраструктури для будівництва значної кількості багатоповерхових будинків.

Мешканці Крюківщини та Тарасівки провели зустріч із народним депутатом України, Заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, В. М. Купрієм, на якій було обговорено питання, пов'язані з негативним впливом полігону твердих побутових відходів на здоров'я жителів навколишніх сіл.

Нагадаємо, що 14.03.2018 року, внаслідок випадання значної кількості опадів, відбувся прорив дамби, що утримувала озеро фільтрату, внаслідок якого вода разом із фільтратом забруднила землі сільськогогосподарського призначення та потрапила до русла річки Сіверка.

Детальніше про  витік фільтрату на полігоні читайте за посиланням.


Некорекний ввод!
Невірний
захісний код!